با عرض سلام ادب و احترام خدمت بازدیدکنندگان محترم وبسایت پارس شیمی . امروز قصد داریم تا یکی از محصولات خود را به نام فرمالدئید را برای شما عزیزان شرح دهیم. همان طور که میدانید پارس شیمی ، محصولات دیگری همچون متانول و دی اتیل اتر را نیز تولید میکند که شما عزیزان برای دریافت این محصولات کافیست با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند. برای ارتباط با کارشناسان ما کافیست وارد صفحه تماس با ما شوید.
فرمالدئید
فرمالدئید مانند متانول یک ماده شیمیایی فرار است که ماده اولیه برای تولید بسیاری از مشتقات شیمیایی می باشد. این ماده در دهه 50 میلادی کشف شد. این ماده شیمیایی ساده ترین آلدهید است که در دمای اتاق (25 درجه سانتیگراد) به حالت گاز در می آید. محلول مایع آن سمی، سرطانزا، بی رنگ و دارای بوی تند است.
این ماده شیمیایی به راحتی با اکسیژن هوا ترکیب شده و به اسید فرمیک تبدیل می شود. به همین دلیل فرمالدئید تجاری به طور معمول با اسید فرمیک آلوده است. فرمول شیمیایی آن CH2O ، جرم مولی 30.026 گرم بر مول و نقطه جوش آن 19- درجه سانتیگراد میباشد. این ماده با نام های دیگری همچون فرمالدهید ، اکسیم اتیلن، متانال ، آلدهید فرمیک و فرمالین در بازار شناخته میشود.
فرآیند تولید فرمالدئید
فرآیند تولید فرمالدئید به طور صنعتی توسط اکسیداسیون کاتالیزوری متانول انجام می شود. در این واکنش فلز نقره یا مخلوطی از آهن و مولیبدن و اکسیدهای وانادیم به عنوان رایج ترین کاتالیزورها استفاده می شوند. در واکنش فورموکس، متانول و اکسیژن در دمای 250 الی 400 درجه سانتیگراد و با حضور کاتالیزور اکسید آهن با مولیبدن و یا وانادیم واکنش می دهند و فرمالدئید تولید می شود. این ماده شیمیایی از فرآیند اکسیداسیون متان نیز تولید میشود ولی صرفه اقتصادی ندارد.
کاربردهای فرمالدهید
مایع فرمالدئید به عنوان ضدعفونی کننده، ضد میکروب و ازبین برنده قارچ مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این مایع شیمیایی در صنعت خودرو ، صنایع نساجی، محصولات کاغذی بهداشتی، موکت سازی، مواد منفجره، چسب و رنگ، لوازم آرایشی، ریخته گری، عکاسی، ساخت جوهر، عامل مومیایی کننده، خوراک دام و به عنوان آشکارساز برای تشخیص آلکالوئیدها مورد استفاده قرار می گیرد.
خطرات فرمالدئید (فرمالین)
معمولا فرمالدئید در فرآیند تولید بسیاری از مواد مانند اسفنجهای افشانهای ، تخته سهلایه و فوم استفاده میشوند. این محصولات در گذر زمان به آرامی باعث انتشار فرمالدئید شده و در نتیجه باعث آلودگی هوای خانه میشوند. غلظتهای بیش از 0.1 ppm آن در هوای خانه باعث سوزش چشم ، آسیب به غشای مخاطی ، سر درد و احساس سوزش در نای و مشکل شدن تنفس میشود. خوردن و آشامیدن میتواند منجر به مرگ شود. فرمالدهید در بدن به اسید فرمیک تبدیل شده و با نفوذ در خون ، باعث اسیدی شدن آن میشود.
تفاوت فرمالین و فرمالدئید
از نظر شیمیایی هر دو ترکیب فرمالین و فرمالدئید یکی هستند اما تفاوت در فرمولاسیون آنهاست فرمالدهید یک ترکیب شیمیایی اساسی است در حالی که فرمالین فرمولاسیون فرمالدهید در محلول آبی است ، فرمالین به صورت مایع است اما فرمالدهید یک گاز در دمای اتاق، متانال یک آلدهید ساده است اما در فرمالین ، فرمالدئید به یک ترکیب الکل هیدراته می شود از فرمالین به عنوان ضد عفونی کننده استفاده میشود در حالی که متانال ماده ای اساسی در بسیاری از فرآیندهای مهم شیمیایی است که در نتیجه آن تولید محصولات شیمیایی است.
نكات ايمني كار با فرمالدهید
- در هنگام كاركردن با فرمالدئيد از تجهيزات محافظت شخصي، عينك محافظ، لباس كار، ماسك مخصوص بخار، دستکش و كفش مناسب استفاده كنيد .
- اگر استنشاق اتفاقي آن رخ داد فرد را به هواي آزاد منتقل كرده و در صورت لزوم به پزشك مراجعه شود.
- در صورت بلع اتفاقي آن شخص را وادار به استفراغ نکنيد و بلافاصله به پزشك مراجعه شود .
- در صورتي كه امکان ترشح و پاشيدن به صورت وجود دارد از ماسك مخصوص محافظ صورت استفاده كنيد.
- در صورت تماس فرمالدئيد با پوست، به مدت 10 دقیقه با آب معمولی شستشو شود تا به پزشک مراجعه شود.
- در صورت تماس با چشم، به مدت 10 دقیقه با آب معمولی شستشو شود و اگر فرد لنز دارد فورا آن را خارج کند.
نتیجه
فرمالدهید ترکیبی فرار، سمی، بی رنگ و سرطان زا است که به عنوان ماده اولیه برای تولید بسیاری از مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد. فرمول شیمیایی آن CH2O ، جرم مولی 30.026 گرم بر مول و نقطه جوش آن 19- درجه سانتیگراد میباشد. این ترکیب ساده ترین آلدهید است که در دمای 25 درجه سانتی گراد به حالت گاز در می آید. همچنین نام های دیگر آن فرمالدهید، اکسیم اتیلن، متانال ، آلدهید فرمیک و فرمالین است.
فرآیند تولید فرمالدئید در مقیاس صنعتی به وسیله اکسیداسیون کاتالیزوری متانول انجام می شود. و در این واکنش از فلز نقره یا مخلوطی از آهن و مولیبدن و اکسیدهای وانادیم به عنوان کاتالیزور استفاده می شود. همچنین در این واکنش فورموکس، متانول و اکسیژن در دمای 250 الی 400 درجه سانتیگراد و با کاتالیزور اکسید آهن با مولیبدن و یا وانادیم واکنش می دهند و فرمالدئید تولید می شود.
از کاربردهای فرمالدهید می توان به ضدعفونی کننده، ضد میکروب و ازبین برنده قارچ اشاره کرد همچنین این ترکیب در صنعت خودرو ، صنایع نساجی، محصولات کاغذی بهداشتی، موکت سازی، مواد منفجره، چسب و رنگ، لوازم آرایشی، ریخته گری، عکاسی، ساخت جوهر، عامل مومیایی کننده و تولید خوراک دام نیز استفاده میشود.
در ابتدای این مقاله عنوان شد که از این ترکیب در تولید بسیاری از مواد شیمیایی استفاده میشود اما از این ترکیب در تولید اسفنجهای افشانهای ، تخته سهلایه و فوم نیز استفاده میشود که پس از گذر زمان به آرامی باعث انتشار فرمالدئید شده و در نتیجه باعث آلودگی هوای خانه میشوند و در غلظت های بالا می تواند اثرات جبران ناپذیری را بر انسان بگذارد برای مثال باعث آسیب به غشای مخاطی ، سر درد و احساس سوزش در نای و مشکل شدن تنفس میشود.
برای خرید این محصول و یا سایر محصول های شرکت پارس شیمی ، مثل استون و دی اتیل اتر هم اکنون میتوانید در بخش نظرات سایت و یا شماره های تماس ، سفارش خود را ثبت کنید. همچنین اگر نیاز به مشاوره رایگان دارید هم اینک میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.