دسترسی سریع

اطلاعات تماس

کیلومتر 5 جاده مخصوص کرج

صندوق پستی 113-13885

0903-9106961

021-44511245 (5خط)

print

021-44510152

0930-4963196

0930-4963196

با عرض سلام ادب و احترام خدمت بازدیدکنندگان محترم وبسایت پارس شیمی . امروز قصد داریم تا درباره اتانول توضیح دهیم. همان طور که میدانید پارس شیمی ، محصولاتی همچون دی اتیل اتر و اسید سولفوریک را تولید میکند که شما عزیزان برای دریافت این محصولات کافیست با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند. برای ارتباط با کارشناسان ما کافیست وارد صفحه تماس با ما شوید.

اتانول

اتانول با فرمول شیمیایی C2H5OH یک ترکیب شیمیایی با بویی خاص و آتش گیر است که در نوشیدنی های الکلی با درصدهای مختلفی استفاده میشود. وزن مولکولی آن 46.07 گرم بر مول ، نقطه ذوب منفی112 درجه سانتی گراد و نقطه جوش آن 78.4 درجه سانتی گراد میباشد. این ترکیب یک ماده ضد عفونی کننده موثر در غلظت های 70 تا 85 درصد است لذا در صنعت پزشکی پس از رقیق کردن مورد استفاده قرار میگیرد تا بتواند تاثیر بیشتری بر روی میکروب ها داشته و آنها را از بین ببرد.

اتانول به دلیل نقطه انجماد پایین در تولید ضدیخ کاربرد دارد همچنین این ترکیب در صنعت های مختلفی همچون داروسازی، پزشکی، سوخت، عطرسازی، رنگ سازی و… استفاده میشود. البته پر کاربرد ترین مصرف آن امروزه برای ضد عفونی کردن دست و سطوح برای مقابله با ویروس کرونا میباشد. از نام های دیگر این ترکیب الکل خوراکی ، الکل و اتیل الکل را میتوان نام برد.

فرمول اتانول-پارس شیمی

کاربرد اتانول

اتانول در صنعت های مختلفی کاربرد متعددی دارد. از جمله این صنعت ها میتوان به صنعت داروسازی، صنعت غذایی، صنعت شیمیایی و صنعت آرایشی و بهداشتی اشاره کرد. استفاده این ترکیب در صنعت دارویی در داروهایی نظیر استامینوفن و رانیتیدین و در صنعت غذایی در تولید سرکه و همچنین در صنعت شیمیایی در تولید شیشه پاک کن و مواد ضدعفونی کننده دست و سطوح است. همچنین این ترکیب به عنوان سوخت نیز مورد استفاده قرار میگیرد که میتواند جایگزین خوبی برای سوخت های فسیلی باشد.

ضدعفونی دست-پارس شیمی

روش تولید این ترکیب

این ترکیب بر خلاف سایر الکل ها معمولا از مواد زیستی با منشاء قندی و نشاسته ای و یا سلولزی تولید می‌گردد. امروزه با توجه به منابع و فناوری تولید آن‌ها به چهار روش امکان پذیر است. در روش اول تولید اتانول از منابعی چون نشاسته ، چربی حیوانی ، نیشکر و ذرت صورت میگیرد. در روش دوم این ترکیب معمولا از زیست ‌توده‌های لیگنو سلولزی که منبعی ارزان و فراوان در طبیعت است تولید می شود این زیست ‌توده‌های لیگنو سلولزی به شکل‌های مختلف علف، پسماند جنگل و ضایعات کشاورزی (باگاس، ساقه برنج و…) یافت می­شوند.

در روش سوم تولید اتانول از ارگانیسم ­های دریایی مانند جلبک صورت میگیرد. جلبک به دلیل دارا بودن محتویات چربی و کربوهیدرات بالا، کشت آسان به‌صورت گسترده در محیط آبی، نیاز به محیط کمتر به ازای مصرف کربن دی‌اکسید بیشتر، گزینه­ ی مناسبی برای تولید این ترکیب میباشد. در روش چهارم تولید اتانول توسط روشی جدید صورت میگیرد اساس این روش تولید از مواد اولیه اصلاح ژنتیکی شده ، با مصرف بالای کربن دی ‌اکسید است.

تولید اتانول از نیشکر

تفاوت اتانول و متانول در ضد عفونی کردن سطوح

متانول در بین همه الکل ها ضعیف‌ ترین خاصیت میکروب کشی را دارد از طرفی متانول از طریق پوست، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی می‌تواند جذب شود و چون ماده سمی است میتواند سبب عوارض پوستی ، نارسایی کلیه و آسیب چشمی از جمله کوری شود در نتیجه از متانول برای ضدعفونی کردن دست و سطوح به هیچ عنوان نباید استفاده کرد. راه تشخیص سریع متانول از اتانول رنگ آنها است که متانول به رنگ زرد و به الکل صنعتی معروف است و اتانول به رنگ سفید (بی رنگ) که با نام الکل سفید در بازار پیدا می شود.

متانول یا اتانول برای مقابله با ویروس کرونا

مردم به دلیل ترس از ویروس کرونا برای شستشوی دستها وسواس به خرج می دهند و فکر میکنند که حتما باید از مواد شیمیایی مانند اتانول برای ضدعفونی کردن استفاده کنند درحالی که صابون ها و مواد شوینده قدیمی هم میتواند به از بین بردن ویروس کرونا کمک کند. اما با توجه به تقاضای زیاد به مصرف مواد شیمیایی برای از بین بردن ویروس کرونا باعث شده تا مردم از متانول به جای الکل سفید استفاده کنند.

باید توجه کرد که متانول در بین همه الکل ها ضعیف‌ ترین خاصیت میکروب کشی را دارد از طرفی متانول از طریق پوست ودستگاه تنفسی می‌تواند جذب شود و چون ماده سمی است میتواند سبب عوارض پوستی ، نارسایی کلیه و آسیب چشمی از جمله کوری شود از طرفی اتانول ، الکلی قوی برای از بین بردن میکروب ها است و به همین دلیل در ژل ها و مایع های ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار میگیرد.

در نتیجه استفاده از اتانول یا به عبارت دیگر الکل سفید برای ضد عفونی کردن سطوح و همچنین دست مناسب تر و کم خطرتر از متانول است البته از متانول در صنعت های دیگر مثل رنگ، ضد یخ و وسایل شیمیایی آزمایشگاهی استفاده میشود که برای تهیه آن از پارس شیمی میتوانید از قسمت تماس با ما سفارش خود را ثبت کنید.

باید در هنگام خرید توجه کرد که تنها راه تشخیص سریع متانول از اتانول رنگ آنها است به طوری که الکل صنعتی به رنگ زرد و الکل سفید بی رنگ میباشد. راه دیگر تشخیص رنگ سوختن این دو ماده است که شما را به دیدن ویدئوی آن در انتهای این مقاله دعوت میکنم.

نتیجه گیری

اتانول یک ترکیب شیمیایی با بویی خاص و آتش گیر است که در نوشیدنی های الکلی با درصدهای مختلفی استفاده میشود. این ترکیب به دلیل نقطه انجماد پایین در تولید ضدیخ کاربرد دارد همچنین این ترکیب در صنعت های مختلفی همچون داروسازی، پزشکی، سوخت، عطرسازی، رنگ سازی و… استفاده میشود. البته پر کاربرد ترین مصرف آن امروزه برای ضد عفونی کردن دست و سطوح برای مقابله با ویروس کرونا میباشد. این مایع با نام های الکل سفید، الکل خوراکی ، الکل و اتیل الکل در بازار شناخته میشود.

روش تولید اتانول برعکس سایر الکل ها از مواد زیستی با منشاء قندی و نشاسته ای و یا سلولزی تولید می‌گردد. روش اول تولید این ترکیب، تولید اتانول منابعی چون نشاسته ، چربی حیوانی ، نیشکر و ذرت صورت میگیرد. روش دوم تولید از از زیست ‌توده‌های لیگنو سلولزی که منبعی ارزان و فراوان در طبیعت است انجام میشود.

در روش سوم تولید اتانول از ارگانیسم­های دریایی مانند جلبک استفاده میشود و نهایتا روش چهارم تولید اتانول توسط روشی جدید صورت میگیرد که اساس این روش تولید مواد اولیه اصلاح ژنتیکی شده ، با مصرف بالای کربن دی‌اکسید است.

از کاربرد اتانول در صنعت های مختلفی از جمله صنعت داروسازی استفاده در دارو هایی نظیر استامینوفن ، صنعت غذایی استفاده در تولید سرکه ، صنعت شیمیایی استفاده در تولید شیشه پاک کن و صنعت آرایشی و بهداشتی می توان اشاره کرد.

برای مشاهده محصول های پارس شیمی ، مثل ایزوپروپیل الکل و فرمالدئید هم اکنون میتوانید در بخش نظرات سایت و یا شماره های تماس ، سفارش خود را ثبت کنید. همچنین اگر نیاز به مشاوره رایگان دارید هم اینک میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.

arrow_back_iosدسته بندی : مقالات
event_noteبرچسب ها :
نوشتهٔ پیشین
بنزن
نوشتهٔ بعدی
بوتانول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Solve : *
19 + 19 =


فهرست
Call Now Button