دسترسی سریع

اطلاعات تماس

کیلومتر 5 جاده مخصوص کرج

صندوق پستی 113-13885

0903-9106961

021-44511245 (5خط)

print

021-44510152

0930-4963196

0930-4963196

با عرض سلام ادب و احترام خدمت بازدیدکنندگان محترم وبسایت پارس شیمی . امروز قصد داریم تا درباره بنزن توضیح دهیم. همان طور که میدانید پارس شیمی ، محصولاتی همچون دی اتیل اتر و فرمالدئید را تولید میکند که شما عزیزان برای دریافت این محصولات کافیست با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند. برای ارتباط با کارشناسان ما کافیست وارد صفحه تماس با ما شوید.

بنزن

بنزن مایعی فرار ، سمی، سرطان زا،  بی رنگ و خوشبو است که با شعله ای به رنگ زرد میسوزد و به عنوان ماده اولیه در تولید محصولاتی مثل لاستیک ، رزین، روغن های روان ساز، نایلون، مواد شوینده و رنگ ها استفاده میشود. این مایع از خانواده هیدروکربن ها میباشد که هر مولکول آن شامل ۶ اتم کربن و ۶ اتم هیدروژن است که با یک آرایش حلقوی در کنار یکدیگر قرار میگیرند که به آن حلقه ی بنزن گفته میشود.

استفاده از بنزن در بنزین باعث افزایش عدد اکتان آن میشود که در نتیجه آن کاهش کوبش موتور است. بعد از دهه 50 میلادی تترا اتیل سرب به جای این مایع در بنزین استفاده شد اما با توجه به اثرات منفی بنزین سرب دار بر سلامتی انسان باعث بازگشت بنزن به بنزین شد و اکنون در بیشتر کشورهای توسعه یافته از این مایع شیمیایی در بنزین استفاده میشود.

ساختاربنزن-پارس-شیمی

کاربرد این مایع در صنعت

بنزن از جمله مواد شیمیایی است که با توجه به ویژگی هایی نظیر نقطه ذوب بالا و انحلال پذیری کم در آب در صنعت های مختلفی کاربرد زیادی دارد اما سمی و سرطان زا بودن آن باعث شده تا در هنگام استفاده از آن جوانب ایمنی بیشتری در نظر گرفته شود. از کاربرد های بنزن میتوان به استفاده در تولید پلی استایرن، نایلون، بنزین، شوینده ها، رنگ ها، لاستیکها، استفاده در تولید مواد شیمیایی دیگر، تولید رزین، داروها و حشره کش ها اشاره کرد.

استفاده بنزن در بنزین-پارس شیمی

فرایند تولید بنزن

فرایند تولید بنزن عموما به سه روش انجام میشود:

روش اول تولوئن هايدروآلکيلاسيون است که در اين روش تولوئن طی فرایندی پیچیده به بنزن تبديل مي شود.

روش دوم کراکینگ بخار است که اين روش راه مناسبي براي توليد اتيلن و ساير آلکن ها از هيدروکربن ها است. بنزن نیز محصولی است که از واکنش پيروليز گازوييل تولید میشود.

روش سوم ريفرمينگ کاتاليستي است در اين روش گروهي از هيدرو کربن ها با دماي جوش 60 تا 200 درجه سانتي گراد در کنار کلريد پلاتينيوم و يا کلريد روهيديوم در دمای500 و فشار 8 تا 50 اتمسفر با هيدروژن ترکيب مي شوند و محصول نهایی تولید شده شامل بنزن میباشد که پس از جداسازی قابل استفاده است.

خطرات استفاده از بنزن

بنزن به عنوان ترکیبی سمی و سرطان زا شناخته شده است در نتیجه هر گونه استفاده از این مایع شیمیایی باید در زیر هود و با دستکش های آزمایشگاهی انجام شود. از این مایع شیمیایی در گذشته به عنوان حلال در آزمایشگاه ها استفاده می شد اما بعد از پی بردن دانشمندان به سمی و سرطان زا بودن این مایع سعی شد از حلالهای مشابه مثل استون استفاده شود.

این مایع شیمیایی به قدری خطرناک است که استفاده طولانی مدت از آن تأثیرات مخربی را بر روی بافت‌های سازنده سلول‌های خون مخصوصا سلولهای مغز استخوان می‌گذارد. از دیگر خطرات استفاده از بنزن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال در سیستم تنفسی انسان
  • کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن
  • فراموشی مزمن یا آلزایمر
  •  ناباروری
  • کاهش خون سازی بدن
اختلال تنفسی در مواجه با بنزن-پارس شیمی
خطر فراموشی در مواجه با بنزن-پارس شیمی

لازم به ذکر است پارس شیمی در سال 1376 اولین محصول (متانول آزمایشگاهی) خود را بر اساس تاییدیه آزمایشگاه رفرانس وزارت بهداشت تولید نمود. همچنین این شرکت تنها دارنده مجوز توزیع انیدرید استیک از سازمان غذا و دارو میباشد.

نكات ايمني كار با بنزن

  1. در هنگام كاركردن با بنزن از تجهيزات محافظت شخصي، عينك محافظ، لباس كار، ماسك مخصوص بخار، دستکش و كفش مناسب استفاده كنيد .
  2. اگر استنشاق اتفاقي آن رخ داد فرد را به هواي آزاد منتقل كرده و در صورت لزوم به پزشك مراجعه شود.
  3. در صورت بلع اتفاقي آن، شخص را وادار به استفراغ نکنيد و بلافاصله به پزشك مراجعه شود .
  4. در صورتي كه امکان ترشح و پاشيدن به صورت وجود دارد از ماسك مخصوص محافظ صورت استفاده كنيد.
  5. در صورت تماس بنزن با پوست، به مدت 8 الی 10 دقیقه با آب معمولی شستشو شود تا به پزشک مراجعه شود.
  6. در صورت تماس با چشم، به مدت 8 الی 10 دقیقه با آب معمولی شستشو شود و اگر فرد لنز دارد فورا آن را خارج کند.

نتیجه

بنزن مایعی فرار ، سمی، سرطان زا،  بی رنگ و خوشبو است که با شعله ای به رنگ زرد میسوزد و به عنوان ماده اولیه در تولید محصولاتی مثل لاستیک ، رزین، روغن های روان ساز، نایلون، مواد شوینده و رنگ ها استفاده میشود. استفاده از بنزن در بنزین باعث باعث افزایش عدد اکتان و در نتیجه این کار کاهش کوبش موتور را به همراه دارد.

بنزن از جمله ترکیبات شیمیایی است که با توجه به ویژگی هایی نظیر نقطه ذوب بالا و انحلال پذیری کم در آب در صنعت های مختلفی کاربرد زیادی دارد اما سمی و سرطان زا بودن آن باعث شده تا در هنگام کار با آن در آزمایشگاه ، نکات ایمنی را مد نظر قرار داد. از جمله موارد مصرف آن میتوان به استفاده در تولید پلی استایرن، نایلون، بنزین، شوینده ها، رنگ ها، لاستیکها، تولید رزین، داروها و حشره کش ها اشاره کرد.

فرآیند تولید بنزن معمولا به سه روش انجام میشود. در روش اول تولوئن طی فرایندی پیچیده به بنزن تبديل مي شود که نام این روش تولوئن هايدروآلکيلاسيون است. در روش دوم که به نام روش کراکینگ بخار نیز شناخته میشود بنزن محصولی است که از واکنش پيروليز گازوييل تولید میشود و روش مناسبی برای تولید اتيلن و ساير آلکن ها از هيدروکربن ها نیز به شمار میرود و در پایان روش سوم ريفرمينگ کاتاليستي نام دارد در این روش گروهی از هیدروکربن ها در دمای بالا در کنار کلريد پلاتينيوم و يا کلريد روهيديوم با هيدروژن ترکيب مي شوند که محصول نهایی تولید شده این روش شامل بنزن میباشد که پس از جداسازی قابل استفاده است.

از خطرات بنزن باید گفت که این ترکیب، ترکیبی سمی و سرطان زا است و هر گونه استفاده از آن باید در زیر هود و با دستکش های آزمایشگاهی انجام شود. از این مایع شیمیایی در گذشته به عنوان حلال در آزمایشگاه ها استفاده می شد اما بعد از پی بردن دانشمندان به سمی و سرطان زا بودن این مایع سعی شد از حلالهای مشابه مثل استون استفاده شود. لازم به ذکر است که بنزن به قدر خطرناک است که استفاده طولانی مدت از آن تأثیرات مخربی را بر روی بافت‌های سازنده سلول‌های خون مخصوصا سلولهای مغز استخوان می‌گذارد.

در بحث ایمنی کار با بنزن باید به نکات قابل اهمیتی توجه کرد مثلا در هنگام كاركردن با بنزن از تجهيزات محافظت شخصي، عينك محافظ و لباس كار استفاده شود. در صورتی که مدت طولانی فرد در معرض آن قرار دارد و استنشاق طولانی مدتی داشته است سریعا فرد را به هواي آزاد منتقل كنید. در صورت تماس با چشم، چشم فرد را به مدت 8 الی 10 دقیقه با آب شستشو دهید و همچنین در صورت تماس با پوست به مدت 10 دقیقه با آب شستشو شود.

برای مشاهده محصول های پارس شیمی ، مثل متانول و فرمالدئید هم اکنون میتوانید در بخش نظرات سایت و یا شماره های تماس ، سفارش خود را ثبت کنید. همچنین اگر نیاز به مشاوره رایگان دارید هم اینک میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.

arrow_back_iosدسته بندی : مقالات
نوشتهٔ پیشین
انواع الکل
نوشتهٔ بعدی
اتانول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Solve : *
25 + 27 =


فهرست
Call Now Button