با عرض سلام ادب و احترام خدمت بازدیدکنندگان محترم وبسایت پارس شیمی. امروز قصد داریم تا درباره پلی آلومینیوم کلراید توضیح دهیم. همان طور که میدانید پارس شیمی ، محصولاتی همچون فرمالدئید و اسید سولفوریک را تولید میکند که شما عزیزان برای دریافت این محصولات کافیست با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند. برای ارتباط با کارشناسان ما کافیست وارد صفحه تماس با ما شوید.
پلی آلومینیوم کلراید
پلی آلومینیوم کلراید با فرمول شیمیایی AL₂ (OH)n CI₆ یکی از منعقد کننده های مرسوم در صنعت تصفیه آب و فاضلاب است و معمولا در دو نوع پلی آلومینیوم کلراید خوراکی و صنعتی در بازار وجود دارد. این ترکیب به نام های کواگولانت، آلومینیوم کلراید هیدراته ، منعقد کننده پک، پلی آلومینیوم کلراید مایع و جامد نیز شناخته میشود. کلوئیدها ذرات بسیار ریزی در آب هستند که به دلیل وزن سبک به طور طبیعی در آب ته نشین نمیشوند و باعث کدر شدن، کثیفی و آلودگی آب میشوند از این رو فرآیند انعقاد در جداسازی جامد و مایع اهمیت زیادی دارد به همین دلیل از این ترکیب برای جدا کردن ناخالصی ها از آب استفاده میشود.
سومین عنصر فراوان در طبیعت بعد از اکسیژن و سیلیکون، آلومینیم است اما بره برداری از آن به صورت محدود انجام میشود. پلی آلومینیوم کلراید از نمونه نمک های تولید شده از آلومینیم است که به عنوان لخته ساز مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب به نام آلومینیوم کلراید هیدراته با نام اختصاصی PAC نیز در بازار شناخته میشود. از نظر ظاهری این ترکیب به دو حالت جامد و مایع تولید و روانه بازار میشود. در حالت جامد به صورت پودر یا کریستال بوده و با توجه به رتبه های تولیدی آن به دو رنگ سفید شیری تا زرد پررنگ وجود دارد و در حالت مایع به رنگ زرد روشن تا زرد مایل به قرمز با توجه به نوع مصرف خوراکی و صنعتی آن تولید می شود.
فرآیند تولید پلی آلومینیوم کلراید
فرآیند تولید پلی آلومینیوم کلراید تحت فشار بالا و دمای بالا انجام میشود. لازم به ذکر است که این ترکیب از واکنش دسته ای بین هیدروکسید آلومینیوم جامد و هیدروکلریک اسید می باشد. این ماده نسبت به منعقد کننده های دیگر موجود در بازار دارای درصد خلوص بالاتر، خاصیت منعقدکنندگی بهتر و وزن مولکولی بالاتر می باشد. روش های متفاوتی برای تولید پلی آلومینیوم کلراید توسط دانشمندان ارئه شده است که شامل روش آلومینیوم هیدروکسید، روش آلومینیوم فلزی، روش کلرید آلومینیوم، روش تیتانیوم آلومینیوم، محلول قلیایی و غیره می باشند.
فرآیند تولید پلی آلومینیوم کلراید به روش آلومینیوم فلزات، با استفاده از آلومینیوم، خاکستر آلومینیوم و سرباره آلومینیوم انجام میشود که مراحل آن به صورت زیر میباشد.
- روش اسید: ابتدا اسید هیدروکلریک به خاکستر آلومینیوم در هنگام هم زدن اضافه می شود و پلی آلومینیوم کلراید مایع تولید می گردد.
- روش قلیایی و خنثی سازی: در طی فرآیند پلیمریزاسیون، رسوب گذاری و فیلتراسیون و در انتها خشک شدن، پلی آلومینیوم کلرید جامد تولید می گردد.
Al(OH)3+nHCl → Al2(OH)nCl6-n + H2O
همچنین پلی آلومینیوم کلراید در مقیاس صنعتی مورد استفاده برای فاضلاب و در مقیاس خوراکی و آشامیدنی مورد استفاده بهداشتی است که استفاده آن برای آشامیدن تا حد زیادی آب را شفاف می کند. اما استفاده برای فاضلاب توانایی این شفافیت را ندارد. برای آگاهی از لیست محصولات پارس شیمی و همچنین قیمت آن ها میتوانید بر روی قیمت محصولات پارس شیمی کلیک کنید.
کاربرد پلی آلومینیوم کلراید
پلی آلومینیوم کلراید با توجه به ماهیت بسیار مهم در صنعت های مختلفی و متنوعی کاربرد دارد. از جمله این صنایع صنعت آب و فاضلاب چه برای آب آشامیدنی و چه برای فاضلاب شهری، فعال سازی زغال سنگ، به منظور تهیه خمیر در صنایع سلولزی، صنعت نفت و گاز، صنعت نساجی، صنعت کاغذ سازی، صنایع غذایی، استفاده در فرآیند تولید قند، استفاده به عنوان انعقاد کننده در سیمان و صنعت مصالح ساختمانی و استفاده در مواد آرایشی و بهداشتی را نام برد.
مزایای استفاده از پلی آلومینیوم کلراید در صنعت کاغذ سازی
- نیاز کمتر به الیاف طبیعی در تهیه کاغذ
- نرمی بیشتر در بیشتر سطح کاغذ
- چسبندگی بیشتر لایه های داخلی کاغذ
- افزایش سرعت خروج آب اضافی در کاغذ
- خنثی سازی الیاف سلولزی در تهیه کاغذ
مزایای استفاده از این ماده در صنایع غذایی
اولین مزیت کاربرد پلی آلومینیوم کلراید در تولید نشاسته، جهت جداسازی آب از نشاسته کارایی بیشتری نسبت به دیگر جایگزینها دارد و دومین مزیت جلوگیری از تشکیل میسل به منظور خروج سریع آب و افزایش سرعت خشک کردن می شود.
نحوه عملکرد پلی آلومینیوم کلراید
این ترکیب تحت عنوان انعقاد کننده برای لخته سازی و رفع کدری آب پساب عملیات ناپایدارسازی را روی کلوئیدها انجام می دهد که این کار به روش جذب روی سطح ذرات کلوئیدی و ایجاد پل، اتصالی بین ذره- پلیمر- ذره، انجام میدهد. در واقع پلی آلومینیوم کلراید از طریق تولید یون های هیدروکسیل و پلیمرهای آنیونی چندظرفیتی، باعث تشکیل فلاک ها و ماکرو مولکول های غیرآلی الکتریکی بزرگ که همان لخته ها هستند، در آب می گردد. این مکانیزم سرعت ته نشینی کلوئیدها را افزایش می دهد، در نتیجه رشد جداسازی و ته نشینی بهتر و سریع تر رخ می دهد. البته بهتر است از این ترکیب برای آب هایی با PH بین 5 الی 9 استفاده شود تا کارایی و عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
چرا از این ترکیب برای تصفیه آب و فاضلاب استفاده میشود؟
پلی آلومینیوم کلراید از گذشته تا به حال به عنوان یک ماده منعقد کننده برای شفاف سازی آب برای آشامیدن و مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است. مکانیسم و مکانیزم اصلی این ماده تشکیل شده از یون های آلومینیوم بوده که به شکل سولفات آلومینیوم می باشد. همچنین مهمترین دلیل استفاده گسترده از این ماده در دسترس بودن و کم بودن هزینه های تهیه آن می باشد.
خطرات و نکات ایمنی در استفاده از پلی آلومینیوم کلراید
اولین نکته از نکات ایمنی استفاده از پلی آلومینیوم کلراید این است که باید این ماده را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و در صورت تماس با چشم ، باید سریعا به مدت 15 الی 20 دقیقه با آب زیاد شستشو شود و لباس های آلوده فرد را از بین ببرید. همچنین در صورت استنشاق، فرد اسیب دیده را به فضای آزاد منتقل کرده تا هوای تازه به او برسد. برای نگهداری این ماده در مقیاس زیاد باید در مخازن پوشیده شده با فولاد و لاستیک با روکش پلاستیکی و یا مخازن پلاستیکی استفاده شود. برای مقادیر کمتر هم از محفظه های پلی اتیلن یا دو لایه پلی اتیلن استفاده شود. همچنین لازم به ذکر است که این ترکیب دور از گرمای مستقیم یا نور خورشید نگهداری شود.
نتیجه گیری
پلی آلومینیوم کلراید یکی از منعقد کننده های مرسوم در صنعت تصفیه آب و فاضلاب است و معمولا در دو نوع پلی آلومینیوم کلراید خوراکی و صنعتی در بازار وجود دارد. این ترکیب به نام های کواگولانت، آلومینیوم کلراید هیدراته نیز شناخته میشود. کلوئیدها ذرات بسیار ریزی در آب هستند که به دلیل وزن سبک به طور طبیعی در آب ته نشین نمیشوند و باعث کدر شدن، کثیفی و آلودگی آب میشوند از این رو فرآیند انعقاد در جداسازی جامد و مایع اهمیت زیادی دارد به همین دلیل از این ترکیب برای جدا کردن ناخالصی ها از آب استفاده میشود.
پلی آلومینیوم کلراید از نمونه نمک های تولید شده از آلومینیم است که به عنوان لخته ساز مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب به نام آلومینیوم کلراید هیدراته با نام اختصاصی PAC نیز در بازار شناخته میشود. از نظر ظاهری این ترکیب به دو حالت جامد و مایع تولید و روانه بازار میشود. در حالت جامد به صورت پودر یا کریستال بوده و با توجه به رتبه های تولیدی آن به دو رنگ سفید شیری تا زرد پررنگ وجود دارد و در حالت مایع به رنگ زرد روشن تا زرد مایل به قرمز با توجه به نوع مصرف خوراکی و صنعتی آن تولید می شود.
روش های متفاوتی برای تولید پلی آلومینیوم کلراید توسط دانشمندان ارئه شده است که شامل روش آلومینیوم هیدروکسید، روش آلومینیوم فلزی، روش کلرید آلومینیوم، روش تیتانیوم آلومینیوم، محلول قلیایی و غیره می باشند.
فرآیند تولید پلی آلومینیوم کلراید به روش آلومینیوم فلزات، با استفاده از آلومینیوم، خاکستر آلومینیوم و سرباره آلومینیوم انجام میشود که مراحل آن به صورت زیر میباشد.
- روش اسید: ابتدا اسید هیدروکلریک به خاکستر آلومینیوم در هنگام هم زدن اضافه می شود و پلی آلومینیوم کلراید مایع تولید می گردد.
- روش قلیایی و خنثی سازی: در طی فرآیند پلیمریزاسیون، رسوب گذاری و فیلتراسیون و در انتها خشک شدن، پلی آلومینیوم کلرید جامد تولید می گردد.
Al(OH)3+nHCl→ Al2(OH)nCl6-n + H2O
همچنین این ترکیب در مقیاس صنعتی مورد استفاده برای فاضلاب و در مقیاس خوراکی و آشامیدنی مورد استفاده بهداشتی است که استفاده آن برای آشامیدن تا حد زیادی آب را شفاف می کند. اما استفاده برای فاضلاب توانایی این شفافیت را ندارد.
پلی آلومینیوم کلراید با توجه به ماهیت بسیار مهم در صنعت های مختلفی و متنوعی کاربرد دارد. از جمله این صنایع صنعت آب و فاضلاب چه برای آب آشامیدنی و چه برای فاضلاب شهری، فعال سازی زغال سنگ، به منظور تهیه خمیر در صنایع سلولزی، صنعت نفت و گاز، صنعت نساجی، صنعت کاغذ سازی، صنایع غذایی، استفاده در فرآیند تولید قند، استفاده به عنوان انعقاد کننده در سیمان و صنعت مصالح ساختمانی و استفاده در مواد آرایشی و بهداشتی را نام برد.
این ترکیب تحت عنوان انعقاد کننده برای لخته سازی و رفع کدری آب پساب عملیات ناپایدارسازی را روی کلوئیدها انجام می دهد که این کار به روش جذب روی سطح ذرات کلوئیدی و ایجاد پل، اتصالی بین ذره- پلیمر- ذره، انجام میدهد. در واقع پلی آلومینیوم کلراید از طریق تولید یون های هیدروکسیل و پلیمرهای آنیونی چندظرفیتی، باعث تشکیل فلاک ها و ماکرو مولکول های غیرآلی الکتریکی بزرگ که همان لخته ها هستند، در آب می گردد.
در بحث خطرات و نکات ایمنی باید گفت که باید پلی آلومینیوم کلراید را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و در صورت تماس با چشم ، باید سریعا به مدت 15 الی 20 دقیقه با آب زیاد شستشو شود و لباس های آلوده فرد را از بین ببرید. همچنین در صورت استنشاق، فرد اسیب دیده را به فضای آزاد منتقل کرده تا هوای تازه به او برسد. برای نگهداری این ماده در مقیاس زیاد باید در مخازن پوشیده شده با فولاد و لاستیک با روکش پلاستیکی و یا مخازن پلاستیکی استفاده شود.
برای مشاهده محصول های پارس شیمی ، مثل پروپانول و استون هم اکنون میتوانید در بخش نظرات سایت و یا شماره های تماس ، سفارش خود را ثبت کنید. همچنین اگر نیاز به مشاوره رایگان دارید هم اینک میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.