دسترسی سریع

اطلاعات تماس

کیلومتر 5 جاده مخصوص کرج

صندوق پستی 113-13885

0903-9106961

021-44511245 (5خط)

print

021-44510152

0930-4963196

0930-4963196

با عرض سلام ادب و احترام خدمت بازدیدکنندگان محترم وبسایت پارس شیمی.  امروز قصد داریم تا درباره دی اتیلن گلیکول توضیح دهیم. همان طور که میدانید پارس شیمی ، محصولاتی همچون دی اتیل اتر و تولوئن را تولید میکند که شما عزیزان برای دریافت این محصولات کافیست با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان هستند. برای ارتباط با کارشناسان ما کافیست وارد صفحه تماس با ما شوید. همچنین برای آگاهی از لیست قیمت محصولات پارس شیمی میتواند بر روی قیمت محصولات پارس شیمی کلیک کنید.

دی اتیلن گلیکول

دی اتیلن گلیکول ترکیبی شفاف، بر رنگ و بی بو است که از رایج ترین و پر مصرف ترین حلال های آلی محسوب می شود. این ترکیب شیمیایی ترکیبات آلی زیادی را در خود حل می کند. همچنین دی اتیلن گلیکول توانایی حل کردن حلال هایی نظیر الکل، اتر و استون را دارد. از این ترکیب در بسیاری از صنایع به عنوان حلال استفاده می شود.

دی اتیلن گلیکول در نتیجه واکنش های هیدرولیز در چند مرحله تولید می شود. در واکنش های هیدرولیز اتیلن اکساید به عنوان ماده اولیه استفاده می شود و این ترکیب به همراه مخلوطی از سایر گلیکول ها به عنوان محصول جانبی تولید می شوند از جمله محصولات جانبی مونو اتیلن گلیکول و تری اتیلن گلیکول را میتوان نام برد.

فرمول شیمیایی دی اتیلن گلیکول  C4H10O3 ، جرم مولی آن 106.12 گرم بر مول، نقطه ذوب منفی 10.45 درجه سانتی گراد، نقطه جوش در حدود 244 الی 245 درجه سانتی گراد، نقطه اشتعال پذیری 227 درجه سانتی گراد و دانسیته آن 1.118 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. از نام های دیگر این ترکیب میتوان به اتیلن دی گلایکول، اکسی بیس اتانول،  اکسی دی اتانول و دی هیدروکسی دی اتیلن اتر اشاره کرد.

فرآیند تولید دی اتیلن گلیکول 

فرآیند تولید دی اتیلن گلیکول از واکنش آب و اتیلن اکسید انجام می شود. و در ادامه با هیدرولیز جزیی اتیلن اکسید و بسته به شرایط انواع گلیکول ها تولید می شود. البته می توان این ترکیبات را طی عملیات تقطیر خالص سازی کرد. در کشور ایران این ترکیب در پتروشیمی های مارون و اراک تولید می شود و کشور آمریکا بزرگ ترین تولید کننده این ترکیب در دنیا محسوب می شود.

کاربرد های دی اتیلن گلیکول صنعت

  • استفاده دی اتیلن گلیکول برای تولید ترکیبات آلی
  • استفاده از این ترکیب برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی
  • استفاده از دی اتیلن گلایکول برای تولید لوسیون ها، انواع کرم ها و دئودورانت ها
  • استفاده از این ترکیب به عنوان ماده اولیه برای تهیه و تولید رزین های پلی استر اشباع، غیر اشباع، رزین های پلی اورتان و پلاستیک ها
  • استفاده از دی اتیلن گلایکول برای تولید روان کننده های صنعتی
  • استفاده از این ترکیب به عنوان یک حلال مناسب در صنایع رنگ، رزین، روغن
  • استفاده از این ترکیب برای صنعت کاغذسازی
  • کاربرد این ترکیب به عنوان یک حلال آلی برای استخراج و جداسازی ترکیبات هیدروکربنی پارافینی و آروماتیک

کاربرد این ترکیب در رزین های پلی استری

دی اتیلن گلایکول به عنوان واکنش دهنده در ساخت رزین های پلی استری نقش ایفا می کند. از این رزین های پلی استری در وسایل پر مصرف روزانه استفاده می شود از جمله این وسایل میتوان به مبلمان،چمدان، بدنه ی خودرو و هواپیما ، پارچه ، بطری های نوشیدنی و… اشاره کرد. همچنین از الیاف پلی استری در تولید پارچه در صنعت نساجی استفاده می شود.

کاربرد دی اتیلن گلیکول برای تولید رزین

کاربرد این ترکیب در ضد یخ

دی اتیلن گلایکول به دلیل داشتن نقطه انجماد پایین و نقطه ی جوش بالا می تواند در اتومبیل ها به عنوان ضد یخ و خنک کننده مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین از این ترکیب برای انتقال حرارت بین مایعات استفاده می شود.

نکات ایمنی و شرایط نگهداری از دی اتیلن گلایکول

طبق اطلاعاتی که دانشمندان در اختیار مصرف کنندگان قرار اده اند باید چند نکته را مد نظر قرار داد. باید توجه کرد که انبارهای نگهداری و ذخیره مخازن و بسته های حاوی این حلال باید خشک و خنک بوده و به دور از منابع تولید حرارت یا جرقه باشد. همچنین باید انبارها به سیستم تهویه مجهز باشند. باید توجه کرد که درنتیجه سوختن دی اتیلن گلایکول ترکیباتی نظیر کربن دی اکسید و کربن مونوکسید تولید می شوند. استفاده کنندگان از این ترکیب باید حتما در هنگام کار از لباس کار، دستکش و ماسک ایمنی استفاده کنند.

لازم به ذکر است که اگر دی اتیلن گلایکول با پوست دست یا چشم بخورد کند، علائمی مانند تحریک، سوزش و التهاب شدید ایجاد خواهد شد. تنفس بیش از اندازه این ترکیب باعث بروز مسمومیت های کبدی، کلیه ها و در نهایت منجر به مرگ افراد می گردد.

بررسی سمیت

هنوز با وجود تحقیقات زیادی که دانشمندان بر روی دی اتیلن گلایکول انجام داده اند گزارشی مبنی بر سمی بودن این ترکیب منتشر نکرده اند اما در برخی موارد گزارشاتی مبنی بر سمی بودن داروها و محصولات حاوی این ترکیب ارائه شده است. در قرن 30 میلادی دارویی به نام سولفانیل آمید ماسنگیل در ایالات متحده تولید و روانه بازار شده که بعد از مصرف آن فاجعه ای انسانی رخ داد. این دارو که حاوی دی اتیلن گلایکول بود بلافاصله بعد از توزیع باعث مرگ بیش از صد نفر شده که یک سوم از آنها کودک بودند. همین حادثه باعث شده تا تولیدکنندگان ملزم شوند قبل از توزیع یک محصول دارویی، غذایی و بهداشتی آن را آزمایش نمایند.

نتیجه گیری

دی اتیلن گلیکول ترکیبی شفاف، بر رنگ و بی بو است که از رایج ترین و پر مصرف ترین حلال های آلی محسوب می شود. همچنین دی اتیلن گلیکول توانایی حل کردن حلال هایی نظیر الکل، اتر و استون را دارد. از این ترکیب در بسیاری از صنایع به عنوان حلال استفاده می شود.

فرمول شیمیایی دی اتیلن گلیکول  C4H10O3 ، جرم مولی آن 106.12 گرم بر مول، نقطه ذوب منفی 10.45 درجه سانتی گراد، نقطه جوش در حدود 244 الی 245 درجه سانتی گراد، نقطه اشتعال پذیری 227 درجه سانتی گراد و دانسیته آن 1.118 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.

فرآیند تولید دی اتیلن گلیکول از واکنش آب و اتیلن اکسید انجام می شود. و در ادامه با هیدرولیز جزیی اتیلن اکسید و بسته به شرایط انواع گلیکول ها تولید می شود. البته می توان این ترکیبات را طی عملیات تقطیر خالص سازی کرد.

از کاربرد های آن میتوان به استفاده برای تولید ترکیبات آلی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، تولید لوسیون ها،  انواع کرم ها و دئودورانت ها، تولید رزین های پلی استر اشباع، غیر اشباع، رزین های پلی اورتان و پلاستیک ها و تولید روان کننده های صنعتی اشاره کرد.

دی اتیلن گلایکول به عنوان واکنش دهنده در ساخت رزین های پلی استری نقش ایفا می کند. از این رزین های پلی استری در وسایل پر مصرف روزانه استفاده می شود از جمله این وسایل میتوان به مبلمان،چمدان، بدنه ی خودرو و هواپیما ، پارچه ، بطری های نوشیدنی و… اشاره کرد.

طبق اطلاعاتی که دانشمندان در اختیار مصرف کنندگان قرار اده اند باید چند نکته را مد نظر قرار داد. باید توجه کرد که انبارهای نگهداری و ذخیره مخازن و بسته های حاوی این حلال باید خشک و خنک بوده و به دور از منابع تولید حرارت یا جرقه باشد. همچنین باید انبارها به سیستم تهویه مجهز باشند. باید توجه کرد که درنتیجه سوختن دی اتیلن گلایکول ترکیباتی نظیر کربن دی اکسید و کربن مونوکسید تولید می شوند.

اگر دی اتیلن گلایکول با پوست دست یا چشم بخورد کند، علائمی مانند تحریک، سوزش و التهاب شدید ایجاد خواهد شد. تنفس بیش از اندازه این ترکیب باعث بروز مسمومیت های کبدی، کلیه ها و در نهایت منجر به مرگ افراد می گردد.

برای مشاهده محصولات پارس شیمی ، مثل ایزوپروپیل الکل و اتیل استات هم اکنون میتوانید در بخش نظرات سایت و یا شماره های تماس ، سفارش خود را ثبت کنید. همچنین برای آگاهی از قیمت محصولات ما میتوانید بر روی قیمت محصولات پارس شیمی کلیک کنید. اگر نیاز به مشاوره رایگان دارید هم اینک میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان شرکت بهره مند شوید.

arrow_back_iosدسته بندی : مقالات
event_noteبرچسب ها :
نوشتهٔ پیشین
مونو اتیلن گلیکول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Solve : *
4 + 25 =


فهرست
Call Now Button